fbpx

Het verschil tussen laser en IPL ontharen

Onlangs kreeg ik een aantal keer de vraag wat het verschil is tussen IPL ontharen en laser ontharen. Het grote aanbod maakt de keuze ook niet altijd makkelijker. Een goede reden om hier meer verduidelijking over te geven. NOVA Huidpraktijk beschikt over de GentleMax Pro laser waarmee we ongewenste haren op een effectieve manier behandelen. Waarom? Dat leg ik hieronder uit.

Als eerst is het goed om te weten dat zowel IPL als laser werken op basis van dezelfde principes, namelijk LICHT en WARMTE. Het licht wordt in de huid omgezet in warmte om het haarzakje te vernietigen. Ondanks dat principe zitten er toch grote verschillen tussen wat vooral de effectiviteit van de behandelingen bepaald.

Het grootste verschil zit in het type licht. IPL werkt op basis van meerdere kleuren (golflengtes) licht en laser heeft 1 kleur licht (golflengte). Hierdoor gaat de laser specifieker op het doel af in de huid. De laser geeft een krachtige lichtstraal af in de huid welke gericht naar het haarzakje toe gaat. Omdat IPL meerdere kleuren licht heeft wordt de warmte naast het haarzakje ook over andere structuren in de huid verdeeld. Hierdoor gaat er een deel van de kracht van het licht verloren waardoor de effectiviteit van het ontharen minder is. Uiteindelijk zijn er met IPL meer behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken ten opzichte van de laser.

Daarnaast kan IPL alleen worden toegepast bij lichte huidtypes. Een behandeling met IPL geeft meer risico op pigmentverschuivingen. De GentleMax Pro laser kan veilig worden toegepast op zowel lichte als donkere huidtypes.

Wil je ook graag van ongewenste haren af komen of heb je vragen? Maak een afspraak voor een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek.

Geschreven door Anita van der Kolk

Geschreven door Anita van der Kolk

Huidtherapeut