Peelings

Met een chemische peeling wordt de celvernieuwing in de huid intensief gestimuleerd. Een peeling is de manier om je huid er weer fris uit te laten zien. Oneffenheden zoals puistjes, littekens en pigmentvlekken worden minder zichtbaar. De collageenaanmaak neemt toe waardoor de huid steviger wordt. 

Wat is een peeling?

Een chemische peeling is een vloeistof op basis van zuren en werkzame stoffen. De peeling zorgt voor een snellere afschilfering van dode huidcellen. Hierdoor wordt de huid gestimuleerd om nieuwe en gezonde cellen te maken. De peelings van Dermaquest zijn onderverdeeld in verschillende sterktes van mild tot sterk. Hierdoor kan ook de hersteltijd van de huid na de behandeling verschillen. Welke peeling ingezet wordt is afhankelijk van de huidconditie en wensen. Dit wordt voorafgaand aan de behandeling besproken. 

Waar is een peeling geschikt voor?

  • Algehele opfrissing van iedere huid
  • Fijne lijntjes en rimpels
  • Grove poriën, vette huid
  • Acne
  • Pigmentvlekken of zonbeschadiging
  • Littekens
  • Rosacea
  • Ook geschikt voor de behandeling van de donkere huid 

Soorten peelings

Primary Pumpkin & Power Pumpkin peel
Deze peelings zijn op basis van pompoenextracten, glycolzuur, melkzuur en amandelzuur. De power pumpkin peel is sterker en heeft een diepere werking. Verbetert de hydratatie en huidteint en vermindert onzuiverheden. Deze peelings zijn zeer geschikt voor anti-aging, acne en pigment.

Mangobrite peel
De oppervlakkige peel bestaat uit actieve werkstoffen zoals mango pulp enzymen, melkzuur en kojic acid. Hierdoor is deze peeling ook zeer geschikt voor de donkere huid. Egaliseert de huidteint, vermindert pigmentatie en stimuleert de collageen productie.

SkinBrite peel
De combinatie van melkzuur, amandelzuur en fytinezuur egaliseert en verheldert de huid. Daarnaast is amandelzuur een effectieve pigmentremmer. Deze behandeling is uitermate geschikt voor pigmentvlekken en donkere vlekken ten gevolge van acne of melasma. Ook zeer geschikt voor de donkere huid.

Salicylic acid peel
Door het antibacteriële ingrediënt salicylzuur worden ontstekingen door acne verminderd en onderdrukt. Deze peeling is geschikt voor zowel de vette als gevoelige huid.

TCA/Salicylic peel
Krachtige antiverouderingspeeling die ontwikkeld is om de strijd aan te gaan met ernstige zonbeschadiging, vergrote poriën, diepe rimpels en een doffe, slappe huid.

Modified Jessner peel
Deze peeling is ontwikkeld om acne uitgebreid te behandelen, puistjes te voorkomen en huidige ontstekingen te kalmeren. De peeling bevat salicylzuur en werkt zowel ontstekingsremmend als antibacterieel. Modified Jessner’s is verrijkt met melkzuur, dat donkere vlekken vermindert. Resorcinol verwijdert dode huidcellen, overtollig vet en vuil.

Aantal behandelingen

Om de huid zichtbaar te verbeteren kunnen de peelings in een kuur van 4-6 behandelingen gedaan worden, iedere 2 a 4 weken. Door na de kuur of enkel als losse behandeling een peeling te ondergaan verfrist de huid en behoud je een stralende huid.

Na de behandeling

Direct na de behandeling kan de huid er rood uitzien. Na ongeveer 1 tot 3 dagen kan de huid gaan schilferen. Dit kan tot ongeveer 7 dagen duren. De huidreactie en hersteltijd is afhankelijk van het soort peeling dat gedaan is en het huidtype. Dit wordt voorafgaand aan de behandeling besproken.
– Bescherm de huid tot minstens 4 weken na de behandeling dagelijks met een zonbeschermingsfactor van minimaal SPF 30 om huidschade zoals pigmentvlekken te voorkomen.
– Houd er rekening mee dat de huid gevoelig kan zijn na de peeling.
– Vermijd trekken of plukken aan de velletjes om huidbeschadiging te voorkomen.  
– Gebruik geen producten met retinol, zuren of scrub totdat de huid hersteld is.

Meer informatie?

Wil je meer weten over peelings en welke behandeling geschikt is voor jouw huid? Neem contact op voor meer informatie of maak een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek.