Ben je de rode irritatiebultjes en ingegroeide haren door het scheren zat? En wil je niet meer hoeven scheren of harsen? Start dan met definitief ontharen met de nieuwste en meest effectieve laser!

Laserontharing met de Gentlemax Pro laser

Bij NOVA Huidpraktijk maken we gebruik van de krachtige GentleMax Pro laser. Dit is een geavanceerde laser met twee golflengten. Namelijk Alexandriet (755nm) en Nd:YAG (1064nm). Hierdoor kunnen we lichte en donkere huidtypes veilig behandelen en zelfs de dunste haren doeltreffend verwijderen. De laserstralen worden opgenomen door het pigment van de haren. Door de warmte raakt het haarzakje beschadigd en kan er geen nieuwe haar terug groeien. Voor elke laserflits geeft de laser een koelingsspray af op de huid. Dit geeft koeling aan de huid waardoor de behandeling aangenamer voelt en de huid goed wordt beschermd.

Voordelen van laserontharen bij NOVA Huidpraktijk

Aantal behandelingen

Haargroei vindt plaats in drie fases, namelijk anageen, katageen en telogeen.  Wanneer de haar zich in de anagene fase, dit is de groeifase, bevind kan deze effectief door de laser behandeld worden. Niet alle haren bevinden zich tegelijkertijd in de groeifase. Daardoor zijn er om tot het gewenste resultaat te komen gemiddeld 6 behandelingen nodig. Voor het gezicht vinden de behandelingen om de vier tot zes weken plaats. Voor het lichaam is dit iedere zes tot acht weken. 

Voorbereiding op de behandeling

Het is belangrijk om minimaal vier weken voor de eerste behandeling te stoppen met epileren of harsen. Voor een effectieve behandeling moeten de haren aanwezig zijn in de huid. Wanneer je voor de eerste laserbehandeling komt is het van belang dat de haren zichtbaar zijn om de laserapparatuur goed in te kunnen stellen. Voor de vervolgbehandelingen dient het behandelgebied geschoren te zijn. 

Na de behandeling

Na de behandeling vallen de behandelde haren in ongeveer twee weken vanzelf uit. Tussen de behandelingen door merk je al resultaat van de behandelingen, de haren worden steeds minder en dunner. Wanneer er weer haren opkomen mogen die niet geharst of geëpileerd worden. Scheren kan wel tussendoor. Bescherm de huid met een zonbeschermingscrème van minimaal SPF 30 en vermijd langdurige blootstelling aan zonlicht of zonnebank. 

Vergoeding zorgverzekering

Laserontharen in het gezicht kan in aanmerking komen voor gehele of gedeeltelijke vergoeding vanuit de zorgverzekering. In de polisvoorwaarden kun je zien of je hiervoor in aanmerking komt. 

Veelgestelde vragen laserontharing

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat ontharing door middel van laser effectiever is dan IPL. Een IPL apparaat heeft namelijk meerdere kleuren licht waardoor dit licht minder specifiek op het haarzakje in de huid af gaat. De laser heeft één kleur licht waardoor het licht gerichter en krachtiger naar het haarzakje toe gaat om deze te vernietigen. Hierdoor kan de laser ook beter bij de dieper gelegen haarzakjes komen.

IPL behandelingen worden vaak goedkoper aangeboden maar vaak ben je achteraf duurder uit, omdat er bij de IPL methode veel meer behandelingen nodig zijn en het resultaat niet altijd optimaal is.

Dit wordt door iedereen anders ervaren. Over het algemeen kan gezegd dat de behandeling niet pijnlijk is. De laser beschikt over een uniek koelsysteem, voor iedere puls geeft de laser een koelingsspray af op de huid. Dit maakt de behandeling comfortabel.

Ja, onze laser bestaat uit twee systemen waarmee we ook donkere en getinte huidtypes veilig en effectief kunnen behandelen. In de zomer is het extra belangrijk om je dagelijks goed in te smeren met minimaal SPF 30. Daarnaast raden wij aan om langdurige blootstelling aan de zon of zonnebank en het gebruik van zelfbruiner te vermijden minimaal 4-6 weken voor en na de behandeling.

Laserontharing is geschikt voor vrijwel alle haarkleuren maar er zijn enkele uitzonderingen. Tijdens een intakegesprek beoordelen wij of de haren geschikt zijn om te laseren.

Nee, wij raden het ondergaan van laserbehandelingen tijdens een zwangerschap af. Zwangerschapshormonen kunnen het resultaat van de behandeling beïnvloeden.

De behandelduur is afhankelijk van de grootte van het behandelgebied. Dit kan variëren van enkele minuten tot een uur.

Door middel van laserontharing is een haarvermindering te verwachten van 80 à 90%.

Meer informatie?

Wil je meer weten over laserontharing? Neem dan contact op of maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek.